torsdag 29. mars 2012

torsdag 22. mars 2012

Vel. Avosetten var vanskeligere enn jeg trodde. Den har sin egen lille strand. Jeg hadde kamuflasje idag, men å krype 100 meter tror jeg ikke jeg klarer. Så jeg kom ikke på skikkelig skuddhold. Den fløy over på andre siden, da inntok jeg dens lille strand og "trodde" at jeg helst var helt usynlig der jeg omfavnet en stein med kamera stødig plassert på toppen av steinen.
Avosetten svømte på andre siden, og det var ganske artig å se hvordan den fant mat i sjøen, raskt og effektivt, ikke som gravendene som står med baken i været lengre enn lengst.
Lå på kne og lente meg til steinen i over en time. Plutselig lettet avosetten og dro ut mot havet. Den kalde disen kom imot land så jeg gikk opp og satte meg på en benk ved en liten hytte. Og det ble såpass kaldt at jeg valgte å dra hjem.
En siste titt ned mot stranden. Jo, der var avosetten tilbake på sin yndlingsplass. Med tåke sigende innover valgte jeg å la den få være i fred.
Ingen bilder ble brukbare, men legger ut det beste jeg fikk. Det blir liksom litt slik at man husker turen som gild, selv om jeg ikke fikk supre bilder av den. Den er meget sky.

onsdag 21. mars 2012

Idag den 21. mars 2012 så jeg at avosett var observert ved Håtangen av flere fugletittere og fotografer. Så jeg dro ut, valgte å gå ned til tangen, var der i 4 tiden.
Snakket med flere fugletittere, nei de hadde ikke sett den. Vel, en røyk i solveggen og med et våkent blikk, koste jeg meg virkelig.
Så la jeg meg til nede i steinene helt nede ved elveosen, tok noen bilder, så etter avosetten, ingenting å se.


Plutselig oppdaget jeg noe hvitt og sort på motsatt side (selvfølgelig). Jo der var den. Jeg knipset ivei og tenkte, nå har jeg den ihvertfall på brikka. Bildene ble ikke bra som dere skjønner. Avstanden var altfor stor. Nå er det meldt finvær, så spør jeg dere, hvilken side skal jeg velge i morgen, hehe.
Begge?
OK:)

tirsdag 20. mars 2012

Tre bilder som jeg tok i sist uke. Sothøne, toppdykker og en liten spett, dvergspett. Sistnevnte ble ikke så bra teknisk, men den skal nok få et nytt besøk av meg:)fredag 16. mars 2012


Lappspurv

Parfyme i det fri

Vipene gir oss en oppvisning

Tjeld er det nok av, men bare 1 her:)

Vipeangrep?

Tundralo ved Håtangen

Rødstilk, også Håtangen

Tekst redigert idag: Bare en start med bloggen min, noen bilder fra våren 2011 hvor jeg var ganske aktiv med å komme meg ut. Så veldig mange gode bilder ble det ikke da vi ikke hadde fullklaff når vi satt i doghouset, Ole Arne Schlytter og jeg.